Skip to content

Genomineerde 2022

Leon Pullens

Ontwerper/werkvoorbereider
Gemeente Waalwijk
Leon-vital.

Leon is ons top vitaal collega. Altijd goed bezig met vol energie voor t leven en werk. Vitaliteit is voor hem erg belangrijk. Ik heb een interview met hem gehad, hieronder een verhaal van hem qua vitaliteit:

“Ik eet gezond en gevarieerd, elke dag staat er wel groente op het menu, maar ook wel regelmatig een stukje vlees. Groentes zijn voor de dagelijkste hoeveelheid vitamine C, A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. Vlees is belangrijk voor de nodige vitamines B1,B6 en B12 en het mineraal zink. Door gevarieerd te blijven eten blijf ik vitaal en voel ik mij fit. Ik ga 5 dagen per week met de fiets naar werk. Daarnaast sport ik regelmatig, 3 a 4 keer per week naar de sportschool voor krachttraining, 1 of 2 keer per week wandel ik op hoog tempo afstanden tussen 5 en 30 km en pak ik ook in mijn vrije tijd vaak de fiets, voor zowel korter als ook langere afstanden. In een jaar wandel ik op hoog tempo 3 lange tochten van 80 km ( Kennedymarsen in Sittard, Someren in Waalwijk), en finish ik al heel wat jaren in de top 5 van duizenden deelnemers.

In coronatijd waren de sportscholen helaas gesloten, om toen naast het wandelen toch aan krachttraining te doen, liep ik meerder keren per dag op en neer naar de 7e verdieping (op mijn werk) om zo toch mijn benen sterk te houden. Ik krijg veel energie van het werk, ga met plezier naar mijn werk( nog geen 1 dag niet met plezier naar. het werk geweest).
Op persoonlijk vlaak, in de privésfeer, is het jaar 2022 een emotioneel jaar voor mij, daarin biedt mijn uitdagende werk en sport een welkome afleiding, ik kan dan mijn hoofd goed leeg maken en zorgt er weer voor dat ik vol passie door kan gaan.

Binnen onze organisatie staat vitaliteit hoog op de agenda, elke week komt er wel een truck of tip voorbij wat je zowel op je werk maar ook thuis aan fitheid kunt doen. We hebben trapstickers om je aan te moedigen zoveel mogelijk de trap te nemen ipv de lift, ons Arbo zorgt hier zitfietsen, balanceboarden en alle hulpmiddelen die kunnen ons werk nog vitaler maken, en ze staan altijd open als we vragen hebben, top van hun, vind ik “.

Het gezonde eten en sporten, goede sfeer op het werk draagt eraan bij dat ik plezier in het leven heb, goed slaap, ben gelukkig, bruis van de energie en dus mentaal en fysiek weerbaar ben”.